LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

NOUA CONSTITUŢIE: Propunerea ca "Nihil sine Deo" să fie deviza României nu a întrunit voturile necesare adoptării

Postat la 06 iunie 2013 84 afişări

Propunerea iniţiată de deputatul Eugen Nicolicea şi senatorul Ioan Toma referitoare la instituirea formulei "Nihil sine Deo" ca deviză a României nu a întrunit, joi, numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată de Comisia de revizuire a Constituţiei, deşi majoritatea membrilor a votat "pentru".

NOUA CONSTITUŢIE: Propunerea ca "Nihil sine Deo" să fie deviza României nu a întrunit voturile necesare adoptării

 Propunerea a întrunit 11 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere, fiind considerată neadoptată întrucât nu a întrunit majoritatea de două treimi, cu care se adoptă amendamentele în comisia de revizuire a Constituţiei.

Această propunere a fost disputată în comisie, în condiţiile în care mai mulţi membri, inclusiv preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au susţinut introducerea devizei "Nihil sine Deo" ca deviză a statului român.

Argumentele aduse în favoarea introducerii acestei devize au vizat caracterul istoric, de tradiţie, al acesteia, fiind deviza Casei Regale, dar şi faptul că este o formulă simbolică, de prestigiu pentru România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-constitutie-propunerea-ca-nihil-sine-deo-sa-fie-deviza-romaniei-nu-a-intrunit-voturile-necesare-adoptarii-10933527
10933527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.