Ministrul delegat pentru Administraţie: Listele electorale se modifică încontinuu, de aceea s-a pus problema veridicităţii

Postat la 03 august 2012 10 afişări

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat pentru MEDIAFAX că actualizarea listelor electorale e un proces continuu, putându-se face chiar şi la sesizarea cetăţenilor, şi de aceea când s-a pus problema veridicităţii, MAI a atras atenţia că "o fotografie exactă nu există".

El a spus, vineri, că procesul de actualizare a listelor permanente reprezintă un proces care nu se întrerupe brusc, modificările fiind obligatoriu operate de primari, verificarea revenind Autorităţii Electorale Permanente. Dobre a explicat că "obligaţia actualizării listelor electorale, revine primăriilor, conform prevederilor legale". "Obligaţia verificării acestui lucru revine AEP. În primul rând, există baza de date, Registrul Naţional de Evidenţia Persoanelor, în care se operează continuu, când cineva moare, când cineva se naşte, tot timpul sunt intrări şi ieşiri. Aceasta în condiţiile în care datele se comunică la serviciile de evidenţă, adică omul vine îşi depune certificat de naştere pentru copil sau certificat de deces pentru cel care moare. Serviciile respective la rândul lor au obligaţia să-l opereze, în baza actelor pe care le produc, în baza de date", a susţinut Dobre.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-delegat-pentru-administratie-listele-electorale-se-modifica-incontinuu-de-aceea-s-a-pus-problema-veridicitatii-9918932
9918932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.