Medicamentele, un lux in România. O substanţă vitală gravidelor, lipseşte de 9 luni

Postat la 07 decembrie 2017 161 afişări

Sulfatul de magneziu, care poate salva viaţa gravidelor când apar complicaţii, lipseşte de pe piaţă. În timp ce medicii şi pacienţii sunt disperaţi, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătăţii anunţă că abia a aflat de problemă şi speră ca în 3 săptămâni să aducă fiolelele în ţară.

Medicamentele, un lux in România. O substanţă vitală gravidelor, lipseşte de 9 luni

Medicul Diana Iordache lucreaza de 15 ani la serviciul de ambulanţă din Capitală. S-a confruntat cu multe schimbări şi lipsuri. De 9 luni nu are sulfat de magnaziu. Medicament vital mai ales pentru gravidele în stare de preeclampsie, o complicaţie gravă în sarcină.

În ultimii ani, sistematic au dispărut de pe piaţă multe medicamente ieftine. Producătorii acuză statul că percepe taxe prea mari şi refuză să le mai aducă.

Compania statului, Unifarm, susţine că deşi sulfatul de magneziu lipseşte de mai bine de 9 luni, nu a fost notificată să îl aducă. Abia acum, Ministerul Sănătăţii a cerut doze.

Ministerul Sănătăţii nu a oferit până acum explicaţii despre rezolvarea crizei medicamentelor, scrie stiriletvr.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.