"MALL-UL FANTOMĂ": Cum arată cel mai mare centru comercial din lume la 10 ani de la deschidere - GALERIE FOTO

Autor: Paula Rusanu Postat la 29 aprilie 2015 97 afişări

Cel mai mare centru comercial din lume - Marele Mall al Chinei - a fost deschis în 2005 în oraşul Dongguan, aşteptările fiind de 70.000 de cumpărători în fiecare zi. Însă, planurile proprietarului s-au năruit încă de la deschidere. Timp de zece ani, Marele Mall al Chinei a reprezentat o ruşine pentru China, scrie CNN.

Deşi mall-ul avea cea mai mare suprafaţă de închiriat din lume (peste 460.000 de metri pătraţi), iar în interior a fost construită o replică a Arcului de Triumf, acesta s-a confruntat de la început cu lipsa comercianţilor care să îşi deschidă magazine, ajungând în câţiva ani o ruină.

GALERIE FOTO

 

Centrul comercial, dotat cu un canal lung de doi kilometri pe care se găseau gondole şi un montagne-russe, a primit chiar denumirea de "Mall-ul fantomă", imaginile surprinse fiind dezolante.

Potrivit CNN, situaţia pare să se fi schimbat însă în ultima perioadă. Cel mai mare centru comercial din lume a devenit animat, spaţiile de închiriat fiind acum din ce în ce mai ocupate.

"Este o mare schimbare. Este o modernizare. Acum venim aici cel puţin o dată pe lună", a declarat David Carr, un profesor de engleză care locuieşte în Dongguan.

Un manager din cadrul centrului comercial a declarat pentru CNN că există în plan organizarea unei ceremonii de redeschidere a mall-ului. "Toate renovările care se fac acum în mall sunt pentru deschiderea din luna mai. Ne aşteptăm ca din acel moment întreaga suprafaţă de închiriat să fie ocupată, cu magazine şi restaurante", a declarat acesta.

Mallul a fost conceput şi plătit de Alex Hu Guirong, un locuitor al oraşului Dongguan care a adevenit milionar vânzând tăiţei instant.

Centrul comercial a fost conceput cu şapte zone, fiecare dintre ele reprezentând un oraş, o ţară sau o regiune: Amsterdam, Veneţia, Paris, Roma, Egipt, California şi Caraibe. Designerii complexului au călătorit în jurul lumii timp de doi ani pentru a se documenta referitor la locaţii şi zone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MALL,
CHINA,
RUINĂ
/actualitate/mall-ul-fantoma-cum-arata-cel-mai-mare-centru-comercial-din-lume-la-10-ani-de-la-deschidere-galerie-foto-14176331
14176331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.