Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles pentru discuţii despre evaziunea fiscală şi energie

Postat la 22 mai 2013 22 afişări

Şefii de stat sau de guvern din statele Uniunii Europene (UE) se întâlnesc miercuri la Bruxelles, pentru discuţii despre combaterea evaziunii fiscale şi politica energetică a Europei.

Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles pentru discuţii despre evaziunea fiscală şi energie

 După negocierile dure privind bugetul UE, există speranţe că liderii europeni se vor înţelege mai bine pe aceste chestiuni, considerate de importanţă vitală pentru competitivitatea economică a UE, transmite BBC.

Se estimează că evaziunea fiscală privează guvernele europene de 1.000 miliarde euro pe an.

O rezoluţie adoptată de Parlamentul European stabileşte ca ţintă pentru UE reducerea la jumătate a acestor pierderi până în anul 2020, prin eliminarea breşelor din legislaţie şi presiuni asupra aşa-numitelor paradisuri fiscale.

Parlamentarii europeni au cerut întocmirea unei "liste negre" a paradisurilor fiscale. Anterior, premierul David Cameron a cerut teritoriilor britanice off-shore să semneze tratate internaţionale privind taxarea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.rop

Urmărește Business Magazin

/actualitate/liderii-ue-se-intalnesc-la-bruxelles-pentru-discutii-despre-evaziunea-fiscala-si-energie-10894508
10894508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.