Leasing operational

Postat la 09 ianuarie 2007 2 afişări

Este in general asociat unei inchirieri de bunuri pe o durata limitata si nu unei achizitii, ca in cazul celui financiar. Astfel, leasingul operational este in special pentru companii o solutie de procurare a unor bunuri pe termen scurt, fara a-si asuma riscurile care, in baza contractului de leasing financiar, ii revin unui viitor proprietar al bunurilor respective.

 

Principalul avantaj este deductibilitatea integrala a ratei de leasing. Daca pentru contractul de leasing financiar, bunul este inregistrat in contabilitatea utilizatorului (de facto proprietar), pentru cel operational, bunul este inregistrat in contabilitatea firmei de leasing, utilizatorul fiind de facto chirias.

 

Se aplica in principal la autovehicule, desi este utilizat, in mult mai mica masura, si pentru echipamente IT, utilaje sau cladiri. Leasingul operational auto poate include, pe langa finantarea autovehiculelor, si servicii asociate, precum management de flote integral sau partial, constituind astfel pentru companii o solutie de externalizare a acestei activitati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Leasing operational
/actualitate/leasing-operational-1007877
1007877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.