Judecătorii au rupt protocolul încheiat toamna trecută cu CSA

Autor: Ciprian Botea Postat la 04 martie 2013 31 afişări

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anulat într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută un protocol de colaborare încheiat în luna noiembrie de fostul preşedinte al instituţiei Alina Ghica cu autoritatea de supraveghere a pieţei de asigurări (CSA).

Judecătorii au rupt protocolul încheiat toamna trecută cu CSA

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anulat într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută un protocol de colaborare încheiat în luna noiembrie de fostul preşedinte al instituţiei Alina Ghica cu autoritatea de supraveghere a pieţei de asigurări (CSA). Protocolul, al cărui scop declarat era de a creşte încrederea publicului în sistemul judiciar şi serviciile de asigurări, fusese încheiat pe o perioadă de cinci ani. Practic, protocolul a fost încheiat însă în contextul în care tot mai multe victime ale accidentelor de circulaţie solicită în instanţă daune morale pe poliţe de răspundere civilă auto. Plenul CSM reunit în şedinţa din 26 februarie a considerat însă că protocolul încheiat cu CSA este nul, hotărând în acelaşi timp transmiterea acestuia către Comisia nr. 2 a instituţiei pentru a fi analizat şi eventual pentru a propune încheierea unui nou protocol. Din datele statistice existente reiese că judecătorii aprobă daune morale cu o valoare dublă faţă de cea obţinută de clienţi pe cale amiabilă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Judecătorii,
CSM,
CSA,
protocol,
asigurători
/actualitate/judecatorii-au-rupt-protocolul-incheiat-toamna-trecuta-cu-csa-10632024
10632024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.