Joseph Biden: SUA nu vor permite Rusiei să redeseneze harta Europei

Autor: Ioana Bojan Postat la 07 februarie 2015 68 afişări

Washingtonul nu va permite Rusiei să redeseneze harta Europei, a declarat vicepreşedintele american Joseph Biden, adăugând că Statele Unite şi Europa trebuie să susţină Ucraina în plan politic şi financiar, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.

"Acesta este un moment în care Statele Unite şi Europa trebuie să fie unite şi ferme. Nu trebuie să îi permitem Rusiei să redeseneze harta Europei, pentru că exact asta face", a declarat Biden vineri, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Vicepreşedintele american a insistat că SUA şi Uniunea Europeană trebuie să fie unite şi să susţină politic şi financiar Guvernul ucrainean.

"Noi, Statele Unite şi Europa trebuie să fim împreună, să fim alături de Ucraina în acest moment. Ucraina are nevoie de asistenţa noastră financiară şi de sprijin pentru reforme. Chiar şi în faţa acestui atac militar cu care se confruntă în timp ce continuă reformele", a subliniat Biden.

Joseph Biden a pus sub semnul întrebării dorinţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a obţine pacea în Ucraina. El a afirmat că Putin "continuă să ceară noi planuri de pace, în timp ce trupele sale acţionează pe teritoriul ucrainean, şi ignoră toate acordurile semnate de ţara sa în trecut".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UCRAINA,
RUSIA
/actualitate/joseph-biden-sua-nu-vor-permite-rusiei-sa-redeseneze-harta-europei-13809015
13809015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.