Iulia Timoşenko îl compară pe Ianukovici cu Stalin şi cere să fie înlăturat de la putere

Autor: Anna Primac Postat la 06 decembrie 2013 60 afişări

Opozanta ucraineană încarcerată Iulia Timoşenko l-a comparat pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici cu Stalin, acuzându-l că transformă Ucraina într-o "Coree de Nord", şi a cerut opoziţiei să-l înlăture de la putere, după reprimarea manifestanţilor proeuropeni.

"Asistăm în Ucraina la apariţia unui nou Stalin. Dacă nu îl oprim acum cu ajutorul lumii democratice, vom avea aici o altă Coree de Nord", a declarat Timoşenko, într-un apel citit joi seară de fiica sa Evghenia, în faţa a mii de ucraineni care manifestează contra suspendării integrării în Uniunea Europeană şi represiune.

"Poporul ucrainean trebuie să ia imediat puterea şi să nu mai poarte negocieri cu dictatorul", a adăugat Timoşenko, care a fost simbolul "revoluţiei portocalii" prooccidentale din 2004, insistând asupra caracterului "paşnic" al contestării. "Fie câştigăm acum, fie vă pregătiţi pentru ani de dictatură", a afirmat ea.

"Cred în voi! Îmi pare rău că nu sunt alături de voi şi vă doresc victorie din tot sufletul meu", a subliniat Timoşenko.

Fost premier şi candidată înfrăntă în alegerile prezidenţiale din 2010, contra lui Ianukovici, Timoşenko a fost încarcerată începând din 2011 şi ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Aceast caz a fost calificat de opoziţie drept o răzbunare politică.

Eliberarea Iuliei Timochenko sau transferul ei în străinătate pentru a primit îngrijiri medicale a fost condiţia-cheie impusă de Uniunea Europeană, înainte de semnarea unui acord de asociere cu Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
TIMOŞENKO,
MANIFESTAŢII
/actualitate/iulia-timosenko-il-compara-pe-ianukovici-cu-stalin-si-cere-sa-fie-inlaturat-de-la-putere-11745162
11745162
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.