Isarescu: Economia a intrat in ciclul de crestere; "trebuie sa ne grabim incet" ca sa nu facem greseli

Postat la 09 martie 2011 14 afişări

Romania a intrat intr-un nou ciclu de crestere economica, dar "trebuie sa se grabeasca incet" pentru ca poate ajunge foarte usor la aceeasi experienta traumatizanta, de a fi obligata sa faca noi corectii, considera guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

El a transmis investitorilor arabi, in cadrul Forumului Consiliului de Cooperare al Golfului - Romania, ca economia a trecut prin corectiile necesare, ale deficitului de cont curent si ale celui bugetar, si este stabilizata si pregatita pentru un nou ciclu de crestere sustenabila.

"Dorim o crestere pe termen mai indelungat si bazata pe factori care sa nu duca la accentuarea sau la revenirea dezechilibrelor din trecut, ci dimpotriva sa contribuie, chiar de la nivelul corectat astazi, la diminuarea lor. (...) De aceea noi am si insistat ca urmatorul ciclu de crestere economica - sau actualul, credem ca am intrat deja in el - sa fie bazat in principal pe stimularea productiei, sa aiba o buna componenta bazata pe export si sa se mentina acest decalaj pozitiv aratat in ultimii doi ani, prin care cresterea exporturilor s-a realizat in ritmuri mai mari decat avansul importurilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isarescu,
economie
/actualitate/isarescu-economia-a-intrat-in-ciclul-de-crestere-trebuie-sa-ne-grabim-incet-ca-sa-nu-facem-greseli-8046658
8046658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.