Irina Cristescu preia funcţia de director general al XTB România

Autor: Andra Stroe Postat la 28 ianuarie 2019 96 afişări

Companii internaţionale de brokeraj X-Trade Brokers (XTB) a numit-o în funcţia de director general al sucursalei din România pe Irina Cristescu, aceasta deţinând anterior funcţia de director general adjunct al companiei.

Irina Cristescu preia funcţia de director general al XTB România

Schimbarea vine într-un moment semnificativ pentru grupul polonez care, începând de anul acesta se repoziţionează prin extinderea ofertei de produse şi servicii a grupului şi dezvoltarea de noi tehnologii, nemaifiind doar un broker european de instrumente derivate, ci o companie completă de investiţii.

În noua sa funcţie, Irina Cristescu îl înlocuieşte pe Bogdan Albu, care a ocupat funcţia de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive, între 2014 şi 2018. Începând cu anul 2013, Albu a restructurat organizaţia la nivel local în vederea listării grupului la bursa din Varşovia şi a repoziţionat brandul XTB, ceea ce a condus la o îmbunătăţire considerabilă a veniturilor pentru acţionarii companiei. Pe parcursul mandatelor sale, numărul de clienţi de retail al XTB a crescut cu 400% şi sucursala din România a înregistrat cel mai bun ROI la nivelul grupului. Echipa coordonată de Bogdan Albu a adus România în topul ţărilor cu cea mai rapidă creştere a portofoliului de clienţi din întregul grup XTB. În aceeaşi perioadă, XTB a devenit un susţinător important al iniţiativelor şi acţiunilor Autorităţii de Supraveghere Financiară din România în procesul de consolidare a pieţei locale prin descurajarea practicilor neloiale de piaţă.

Primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB România, proces determinat de creşterea portofoliului de produse şi accesarea unui nou segment de piaţă. În a doua jumătate a anului 2018, XTB a pus la dispoziţia clienţilor săi peste 2.000 de noi instrumente financiare, în special ETF-uri, acţiuni clasice internaţionale de la companii precum Apple, Facebook, Google sau Tesla, dar şi CFD-uri bazate pe monede virtuale precum Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Recrutarea a început deja, compania fiind în prezent în proces de lărgire a diviziei de brokeraj.

O altă prioritate pentru anul 2019, este adaptarea la modificările peisajului juridic care reglementează industria, marcat în 2018 de intrarea în vigoare a directivei MIFID2, precum şi de noile condiţii impuse de ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe). Se aşteaptă ca aceste schimbări legislative să îmbunătăţească semnificativ practicile de piaţă, contribuind la crearea premiselor pentru consolidarea unei pieţe mai mature.

Irina Cristescu şi-a început cariera în XTB punând bazele înfiinţării sucursalei şi implementând primele procese în România în anul 2008, de pe poziţia de customer care & compliance manager, pe care a ocupat-o între 2008 şi 2013. Din 2014 până în 2018 a deţinut funcţia de director general adjunct. Noul director general XTB România deţine un master în psihologie de la Universitatea Titu Maiorescu şi a absolvit cursurile Facultăţii de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti şi ale Facultăţii de Management Financiar din cadrul Universităţii Financiar Bancare din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
director general,
functie,
brokeraj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.