Guvernul nu stie cat a economisit cu recalcularea pensiilor

Postat la 06 decembrie 2010 15 afişări

Guvernul a alocat in bugetul asigurarilor sociale de stat pentru 2011, pentru plata pensiilor militarilor, politistilor si ale fostilor angajati ai serviciilor secrete, 3,2 mld. lei (800 mil. euro), dar nu stie ce economie a facut sau daca a facut cu recalcularea acestor "pensii speciale" care, pana nu de mult, erau secrete.

Ministrul muncii, Ioan Botis, afirma ca nu i-a fost adus la cunostinta cuantumul pensiilor platite, pana in prezent, acestor categorii de pensionari, drept urmare nu poate sa estimeze daca s-au facut sau nu economii in urma recalcularii pensiilor. Pentru prima data insa Guvernul anunta numarul pensiilor speciale (militari, politisti, servicii secrete) - 156.000.

In vara, Guvernul estima ca va face economii, prin recalcularea pensiilor, de sute de milioane de euro anual. "Trebuie sa spun ca nici eu nu stiu. Noi am primit o suma si am prins-o in buget pentru a putea plati aceste pensii", a spus Botis.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-nu-stie-cat-a-economisit-cu-recalcularea-pensiilor-7783014
7783014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.