Grecia va împrumuta 10-14 miliarde euro de la zona euro

Postat la 29 noiembrie 2012 45 afişări

Grecia va împrumuta 10-14 miliarde de euro de la fondul de urgenţă al zonei euro pentru a finanţa un program de achiziţie de obligaţiuni ale statului elen, tranzacţionate în prezent pe piaţa secundară la preţuri mult sub valoarea nominală, a declarat ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras.

Achiziţiile de obligaţiuni fac parte din modificările aduse de creditorii externi ai Greciei, ţările zonei euro şi FMI, la pachetul de împrumuturi pentru statul elen. Grecia trebuie să finalizeze achiziţiile de obligaţiuni, care ar reduce datoria ţării, pentru a primi în decembrie noi fonduri.

"Este datoria noastră patriotică să facem acest program să meargă", a spus ministrul, citat de cotidianul Kathimerini..

Oficialul a respins speculaţii din piaţa financiară că guvernul ar urma să emită titluri de Trezorerie pentru a finanţa achiziţiile de obligaţiuni şi a afirmat că banii urmează să vină de la Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară (European Financial Stability Facility).

Stournaras nu a clarificat dacă programul de reducere a îndatorării prin achiziţia de obligaţiuni la preţuri mici este o condiţie pentru eliberarea următoarei tranşe de ajutor extern, de 34,4 miliarde de euro, însă, a explicat că dacă această măsură nu va atrage suficient interes, există şi un "Plan B", despre care a refuzat să dea detalii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
zona euro,
împrumut
/actualitate/grecia-va-imprumuta-10-14-miliarde-euro-de-la-zona-euro-10357709
10357709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.