GARANT: Creşterea accizei va scumpi băuturile alcoolice cu 25-40%. Evaziunea va ajunge la 90%

Postat la 30 iulie 2013 82 afişări

Băuturile alcoolice se vor scumpi cu 25-40% dacă vor creşte accizele la alcool, după cum a anunţat luni ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, iar evaziunea fiscală va urca la 90%, de la 70-80% în prezent, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele patronatului GARANT, Romulus Dascălu.

GARANT: Creşterea accizei va scumpi băuturile alcoolice cu 25-40%. Evaziunea va ajunge la 90%

 Ministrul Finanţelor a anunţat luni că impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, de la 1 septembrie, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux. Astfel, acciza la alcool va creşte cu 33%, de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru.

"Dacă se va aplica această măsură va creşte evaziunea fiscală la 90%, de la 70-80% cât este acum. Nu se va rezolva nimic nici în sectorul pâinii, nici evaziunea şi nici scăderile de preţ, pentru diferenţa de TVA se va duce în buzunarele producătorilor. Va fi un cutremur în acest domeniu (al alcoolului - n.r.), se va închide tot, iar veniturile la buget vor scădea. În România mai sunt sub 10 fabrici de băuturi alcoolice, pentru că an de an au fost închise", a arătat Dascălu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/garant-cresterea-accizei-va-scumpi-bauturile-alcoolice-cu-25-40-evaziunea-va-ajunge-la-90-11180005
11180005
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.