Fenechiu: Regulamentul va fi modificat, iar Şoşoacă riscă să fie exclusă de la şedinţele plenului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 decembrie 2021 554 afişări

Senatoarea antivaccinistă Diana Şoşoacă riscă să fie exclusă de la unele şedinţe ale Parlamentului şi chiar sancţionată pecuniar, declară liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Asta dacă regulamentul va fi modificat, lucru avut în vedere, după cum precizează parlamentarul liberal.

Fenechiu: Regulamentul va fi modificat, iar Şoşoacă riscă să fie exclusă de la şedinţele plenului

„În plan parlamentar, intenţionăm modificarea regulamentului Senatului, care nu a avut în vedere asemenea derapaje. Senatul a fost format din oameni serioşi, cu bunele şi relele lor, nu au ajuns la asemenea derapaje, sens în care am constatat şi noi că regulamentul Senatului era ineficient faţă de o asemenea abordare, cum e cea a doamnei Şoşoacă”, spune la RFI Daniel Fenechiu.

El spune că regulamentul Senatului va fi modificat „în sensul stabilirii unor noi abateri disciplinare şi înăspririi sancţiunilor de natură parlamentară”.

„Poate risca să fie exclusă de la şedinţele fizice ale plenului, de la diverse lucrări ale Senatului, poate ajunge până la sancţiuni pecuniare. Deci există o discuţie în momentul de faţă, pentru instituirea unor măsuri sancţionatorii pentru cei care nu respectă regulile bunului simţ şi regulile normalităţii”, conchide Fenechiu.

Diana Şoşoacă a fost implicată în numeroase scandaluri de când a devenit senatoare: a mers fără mască în Parlament, a împiedicat vaccinarea la un centru din Iaşi şi este acuzată că a sechestrat o jurnalistă italiană în biroul ei.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fenechiu,
şoşoacă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.