Esticii, mai largi la pungă decât occidentalii

Postat la 06 ianuarie 2013 45 afişări

Cel mai nou barometru al consumului din UE realizat de Visa Europe şi publicat la sfârşitul anului trecut indică o a doua scădere trimestrială a consumului gospodăriilor europene în T3 2012, reflectată într-o reducere a cheltuielilor cu 1,6% faţă de T3 2011.

Ritmul scăderii s-a redus însă faţă de trimestrul precedent (reducere cu 2,4% faţă de T2 2011). Dintre cele mai mari cinci economii europene, numai în Germania s-a semnalat o creştere a consumului gospodăriilor (0,8%), în timp ce Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie au consemnat scăderi de mai mult de 3%.

În schimb, est-europenii au cele mai bune rate de progres, în special Bulgaria, Estonia, Letonia, Slovenia, campioana fiind Lituania, cu o creştere de peste 10%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
cheltuieli,
consum,
Visa Europe
/actualitate/esticii-mai-largi-la-punga-decat-occidentalii-10430777
10430777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.