LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

După sectorul de stat, Grecia renunţă la al 13-lea şi al 14-lea salariu şi în sectorul privat

Postat la 09 ianuarie 2012 20 afişări

Guvernul elen pregăteşte un act legislativ care va încorpora în salarii doar jumătate din primele de Paşte şi Crăciun, salariile al 13-lea şi al 14-lea, situaţie echivalentă cu pierderea celui de-al 14-lea salariu.

Cele două salarii suplimentare, stabilite prin contracte colective de muncă, au fost eliminate deja din sistemul public la presiunea creditorilor externi, UE şi FMI, însă se aplică în continuare sectorului privat şi companiilor de stat din domeniul infrastructurii. Executivul va suspenda şi obligaţia companiilor de a majora salariile angajaţilor cu 2,6% din iulie, conform contractelor colective de muncă convenite între angajatori şi sindicate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
reforme,
intarziere,
economie,
domenii
/actualitate/dupa-sectorul-de-stat-grecia-renunta-la-al-13-lea-si-al-14-lea-salariu-si-in-sectorul-privat-9134445
9134445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.