Drept la replică al Adinei Niculae, vicepreşedinte Interagro: Pierderile sunt un eveniment normal în viaţa unei firme

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 octombrie 2014 1163 afişări

Adina Niculae, fiica celui mai bogat român, susţine că pierderile companiei Inter Aviation, pe care a condus-o timp de doi ani, sunt normale şi nu constituie o problemă pentru companie.

Drept la replică al Adinei Niculae, vicepreşedinte Interagro: Pierderile sunt un eveniment normal în viaţa unei firme

DREPT LA REPLICĂ.

Adina Niculae, vicepreşedinte Interagro:

(...) Apreciez eforturile publicaţiei dumneavoastră de a informa în mod corect şi cuprinzător cititorii în legătură cu probleme economice şi de afaceri. Articolele dumneavoastră informează opinia publică în legătură cu investiţii, afaceri, tendinţe economice etc. Consider că activitatea publicistică implică o mare responsabilitate faţă de public în special în ceea ce priveşte documentarea ştirilor şi verificarea surselor din care obţineţi informaţiile pe care intenţionaţi să le publicaţi. Acest aspect este cu atât mai important cu cât sunteţi o publicaţie quality care se adresează unui public educat.

În sensul celor de mai sus mă văd nevoită să precizez câteva aspecte care să ajute la prezentarea unei imagini corecte către cititori.

În primul rând ar fi fost important ca informaţiile legate de structura acţionariatului să fi fost obţinute din registrele publice. Informaţia publicată nu este la zi şi dezinformează publicul.

Deşi înţeleg nevoia publicaţiei de a atrage cititori, titlul este tendenţios şi induce ideea că firma Inter Aviation SRL este deja "ingropată". Pierderile sunt un eveniment normal în viaţa economică a unei firme şi pot marca o perioadă de investiţii şi reorganizare. Pierderile nu devin o problemă decât dacă sunt pe termen lung. Pentru context ar fi fost corect să arătaţi cititorilor că în anul 2012 societatea a avut profit mai mare decât pierderile prezentate de publicaţie. Nu în ultimul rând, datoriile sunt şi ele o componentă normală şi necesară a activităţii unei firme moderne. Nivelul datoriilor se reflectă în active. Sunt sigură că ştiaţi despre legătura dintre active, capitalul propriu şi datoriile unei firme, prin urmare omisiunea de a publica toate informaţiile poate fi suspectată de rea credinţă.

Parte din valoarea unei firme (pe lângă clienţi, angajaţi, active, experienţă) este dată de prestigiul acesteia. Prestigiul societăţii pe care o administrez a fost obţinut în urma unor eforturi considerabile şi este imoral şi neprofesionist ca renumele firmei să fie călcat în picioare prin prezentarea de titluri senzaţionaliste şi de informaţii incomplete.

Trebuie de asemenea să precizez că Inter Aviation SRL nu mai deţine aeronavele de zbor la care faceţi referire de mai bine de un an, aceste aeronave fiind exploatate de o altă societate a grupului - Interaviation Charter SRL. Pentru date referitoare la profitul Interaviation Charter SRL, vă rog să contactaţi administratorul acestei societăţi. (...)

Cu deosebit respect,

Adina-Elena Niculae 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adina niculae,
drept la replica
/actualitate/drept-la-replica-al-adinei-niculae-vicepresedinte-interagro-pierderile-sunt-un-eveniment-normal-in-viata-unei-firme-13383310
13383310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.