Decizie surprinzătoare luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane. Biserica nu trebuie să ia taxă pentru inmormântare

Postat la 24 decembrie 2017 1304 afişări

Saptamana aceasta, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel a avut loc Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in care au fost luate mai multe hotarari. Una este ca preotii nu trebuie sa taxeze inmormantarile.

Decizie surprinzătoare luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane. Biserica nu trebuie să ia taxă pentru inmormântare

"Sfantul Sinod a reiterat interdictia conditionarii oficierii de catre preot a slujbei inmormantarii de plata vreunei taxe, mai ales in cazul familiilor sarace". Chestiunea cu "mai ales" cam lasa loc de intors preotilor pentru care banul e sfant. Dar, ma rog, sa fim de acord cu luatul de la bogati si sa trecem peste interpretari. 

 

Important e ca pozitia Episcopiei Salajului in acest caz este aceea de a nu se precepe tatxe pentru slujba de inmormantare, dar purtatorul de cuvant al Episcopiei spune ca in Salaj au mai fost cazuri de taxare a slujbei de inmormantare, cu mentiunea "cu totul izolate". 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biserica,
refuz,
inmormantare,
taxa,
sfant,
preoti,
taxe,
caz,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.