LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Decizie dureroasă la Digi: vinde după 23 de ani tot businessul din Ungaria unui apropiat al premierului Viktor Orban

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 31 martie 2021 447 afişări

Grupul de comunicaţii fixe şi mobile Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, a anunţat luni sea­ră cea mai dureroasă decizie de business din istoria com­paniei: exitul de pe a doua cea mai importantă piaţă, pri­ma pe care compania românească a intrat pe plan ex­tern - Ungaria.

Decizie dureroasă la Digi: vinde după 23 de ani tot businessul din Ungaria unui apropiat al premierului Viktor Orban

Grupul de comunicaţii fixe şi mobile Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, a anunţat luni sea­ră cea mai dureroasă decizie de business din istoria com­paniei: exitul de pe a doua cea mai importantă piaţă, pri­ma pe care compania românească a intrat pe plan ex­tern - Ungaria. Decizia vine după ani de zile în care com­pa­nia românească s-a confruntat cu un mediu ostil: nu­me­roase amenzi, tergiversarea aprobării unor tranzacţii, si­tuaţie ce a culminat cu refuzul Budapestei de a accepta Digi la licitaţia pentru 5G, tehnologia viitorului în telecom.

Serghei Bulgac, CEO al Digi, a informat sec inves­ti­to­rii privind negocierile, evitând orice comentarii privind mo­tivele care au dus la această decizie. „Societatea do­reş­te să informeze că a încheiat un acord preliminar şi ne­obli­gatoriu pentru achiziţia Digi Ungaria şi a filialelor. În ba­za înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze in­te­gral participaţia. Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021“.

Cumpărătorul operaţiunilor Digi - un business care ajun­sese în 23 de ani la 200 mil. euro şi peste 1,1 milioane de abonaţi - este 4iG, un jucător care are în spate un vehi­cul de investiţii (Konzum Management) în care este ac­ţio­nar unul dintre aliaţii din business ai premierului Viktor Orban - Lorinc Meszaros, conform Reuters.

Aliatul premierului din Budapesta este implicat, printre altele, şi într-o fuziune de amploare a mai multor jucători din piaţa bancară ungară, operaţiune care a fost scutită de premierul Viktor Orban, de obţinerea unui acord de la autoritatea de concurenţă pentru că aceasta ar avea o importanţă strategică, potrivit aceleiaşi surse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
decizie,
ungaria,
premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.