Decizie definitivă: Regele asfaltului, condamnat la 11 ani şi 9 luni de închisoare

Autor: Laura Buciu Postat la 08 septembrie 2021 368 afişări

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare în dosarul autostrăzii Arad-Nădlac. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Iordache urmează să se predea la Secţia 17 de poliţie Bucureşti.

Decizie definitivă: Regele asfaltului, condamnat la 11 ani şi 9 luni de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, miercuri, ca omul de afaceri Nelu Iordache să fie condamnat la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare în dosarul autostrăzii Arad-Nădlac.

Decizia este definitivă.

Iordache a fost acuzat de procurorii DNA de deturnare de fonduri europene, fals în înscrisuri şi alte fapte.

După comunicarea deciziei, Nelu Iordache poate fi încarcerat.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Nelu Iordache urmează să se predea la Secţia 17 de poliţie Bucureşti.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, în 21 decembrie 2017, la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Conform sentinţei, s-a dispus confiscarea de la omul de afaceri a sumei 79.624.828 de lei.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată în 29 aprilie 2013, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iordache,
închisoare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.