De ce se tem romanii de invazia tehnologiei

Postat la 19 octombrie 2009 21 afişări

Debirocratizarea si reducerea costurilor cu ajutorul tehnologiei informatiilor, si mai ales, siguranta datelor personale in contextul utilizarii serviciilor electronice. Acestea sunt coordonatele Global Forum, eveniment international, dedicat problemelor economice, politice si sociale in conexiune cu evolutia Societatii Informationale.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a remarcat uriasul potential IT al Romaniei din ultimii 20 de ani si necesitatea unui plan de dezvoltare pe termen lung, scopul strategiei fiind imbunatatirea vietii cetatenilor. Gitenstein a facut referire la puterea pe care tehnologia o poate oferi statului, Iranul si Filipine fiind exemplele clare ale fortei stiintei. "In ceea ce priveste controlul comportamentului consumatorului, raspunsurile la intrebarile "De ce? Cum? Cand si in ce conditii" trebuie sa fie clare si fara urma de indoiala, a declarat Thomas J. Rosch, oficial al SUA. Rosch sustine ca monitorizarea comportamentului este discutabila si adeseori poate fi o practica incorecta, mai ales in sistemul informatizat de sanatate, unde transmiterea datelor personale poate compromite viata personala a pacientului.

Ministrul Comunicatiilor si al Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a prezentat in cadrul Global Forum, strategia nationala de dezvoltare care, potrivit acestuia, va contribui la reducerea diferentelor dintre mediul rural si cel urban si la asigurarea egalitatii de sanse intre cetateni. "Descentralizarea, reducerea costurilor si mai ales atentia pentru timpul cetateanului sunt obiectivele aceste strategii", a declarat Sandu. Potrivit datelor MCSI, numarul conexiunilor la nivel de gospodarie va atinge 40% la sfarsitul acestui an, urmand sa se dubleze pana in 2015.

Romania a castigat organizarea editiei a XVIII-a Global Forum in competitie cu Statele Unite, Elvetia si China. Evenimentul se desfasoara in perioada 19-20 octombrie 2009 la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, Romania, fiind pentru prima data cand forumul se organizeaza intr-o tara din zona Europei de Est.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-se-tem-romanii-de-invazia-tehnologiei-5011073
5011073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.