De ce nu vor firmele sa angajeze mame?

Autor: Ioana Mihai Postat la 19 ianuarie 2011 29 afişări

Proportia de firme care intentioneaza sa angajeze mai multe mame care lucreaza a scazut cu o cincime fata de aceeasi perioada a anului trecut. In comparatie cu 2010, cand 44% dintre companii planuiau sa angajeze femei care tocmai au devenit mame, numai 36% preconizeaza ca vor face acest lucru in 2011, conform unui studiu realizat de Regus, furnizor de solutii pentru spatiul de lucru.

"In timp ce locul de munca evolueaza, este recunoscut faptul ca firmele care pot integra aceste active valoroase au o sansa mai mare de succes. Din fericire, programul flexibil de lucru devine un standard si companiile vor descoperi ca pot oferi un mediu de lucru adecvat pentru familie si in acelasi timp mai productiv, pur si simplu prin promovarea unui program de lucru flexibil sau deplasarea la un birou situat mai aproape de casa. Recunoasterea faptului ca nevoile mamelor care lucreaza nu sunt exceptionale si extinderea acestora in randul tuturor angajatilor va aduce avantaje in ceea ce priveste productivitatea si reducerea sarcinilor suplimentare si vor asigura un personal mai motivat", adauga reprezentantul Regus.

Pentru acest studiu au fost intervievati peste 10.000 de respondenti din partea companiilor din baza de date globala cu contacte a companiei Regus, in lunile august si septembrie 2010. Baza de date globala cu contacte a companiei Regus, ce include peste 1 milion de oameni de afaceri din intreaga lume, este foarte reprezentativa pentru persoanele din conducerea superioara si patronii din cadrul companiilor de pe intregul mapamond. Respondentii au fost intrebati despre intentiile lor de a angaja mame care lucreaza si despre rolul lor la locul de munca. Cercetarea a fost coordonata si administrata de organizatia independenta MarketingUK.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
firme,
angajari,
mame
/actualitate/de-ce-nu-vor-firmele-sa-angajeze-mame-7903114
7903114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.