Damasc: Cel puţin nouă morţi într-un atentat cu maşină-capcană la o benzinărie

Postat la 04 ianuarie 2013 12 afişări

Cel puţin nouă persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană comis, în noaptea de joi spre vineri, într-un cartier din nordul Damascului, a anunţat un ONG sirian în domeniul drepturilor omului.

Bilanţul ar putea să crească, deoarece numeroşi răniţi se află într-o stare gravă, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, adăugând că printre victime se află şi copii.

Potrivit ONG-ului, cu sediul în Marea Britanie şi care se sprijină pe o largă reţea de activişti şi medici din Siria, acest atentat a avut loc la Masaken Barze, un cartier în care locuieşte o importantă comunitate alawită, minoritatea religioasă din care face parte şi preşedintele Bashar al-Assad.

Agenţia oficială de presă Sana a raportat că un "atentat terorist cu bombă" a vizat o "staţie de benzină lângă Spitalul Hamishe, la Barze", omorând "mai multe persoane şi rănind numeroşi civili".

Autorităţile îi consideră pe rebeli "terorişti" înarmaţi şi finanţaţi din străinătate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Damasc,
atentat,
maşină-capcană,
benzinărie
/actualitate/damasc-cel-putin-noua-morti-intr-un-atentat-cu-masina-capcana-la-o-benzinarie-10427233
10427233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.