Cutremur de 8,2 grade în nordul statului Chile. Cinci persoane au murit. Alerte de tsunami (VIDEO)

Postat la 02 aprilie 2014 85 afişări

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul statului Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui risc de tsunami. Autorităţile au emis alertă de tsunami în Chile, Ecuador, Peru şi Honduras.

Cutremur de 8,2 grade în nordul statului Chile. Cinci persoane au murit. Alerte de tsunami (VIDEO)

Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului, a anunţat ministrul chilian de Interne, Rodrigo Peñalillo, citat de AFP. "Anunţ cu tristeţe moartea a cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, la Iquique şi Alto Hospicio, victime ale unei crize cardiace sau zdrobite sub dărâmături", a declarat ministrul.

Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic naţional al Universităţii din Chile.

Biroul naţional chilian pentru Situaţii de Urgenţă (ONEMI) a cerut evacuarea preventivă a coastelor ţării, unde, pentru moment, nu sunt înregistate victime sau pagube.

Mai mult pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cutremur-de-8-2-grade-in-nordul-statului-chile-cinci-persoane-au-murit-alerte-de-tsunami-video-12382833
12382833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.