Cum se schimba legea

Postat la 29 august 2006 4 afişări

Misteriosul proiect de schimbare a legii de functionare pentru Fondul Proprietatea a inceput, in sfarsit, sa fie dezvaluit opiniei publice.

Misteriosul proiect de schimbare a legii de functionare pentru Fondul Proprietatea a inceput, in sfarsit, sa fie dezvaluit opiniei publice.

 

Ca sa rezolve problema societatilor necotate inca la Bursa si fara sanse de cotare in viitorul apropiat, Guvernul a propus ca listarea la Bursa a Fondului sa nu mai fie conditionata de cotarea prealabila a tuturor societatilor din portofoliu, urmand ca evaluarea activelor sa se faca in mod diferit pentru societatile cotate si pentru cele necotate. Pentru primele, evaluarea se va face pe baza pretului mediu ponderat pe ultimele trei luni de tranzactionare, iar pentru celelalte - prin metoda capitalurilor proprii inregistrate la 31 decembrie 2004 sau la ultima situatie anuala inregistrata.

 

Evaluatorul va fi o firma de consultanta selectata printr-o licitatie pe care Fondul o va organiza in septembrie. Daca in urma evaluarii va rezulta o valoare a activelor mai mare decat valoarea capitalului social initial al Fondului (4 mld. euro), atunci capitalul va fi majorat corespunzator, actiunile in plus urmand sa revina statului. Daca valoarea activelor va fi mai mica, atunci actiunile corespunzatoare valorii lipsa revin si ele statului, care urmeaza sa verse Fondului contravaloarea lor. Proiectul de ordonanta schiteaza si liniile de politica de investitii, propunand ca maximum jumatate din activele Fondului sa poata fi investite in instrumente financiare emise de societati apartinand aceluiasi grup. Fondul va putea sa detina cel mult 20% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare neadmise la tranzactionare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/cum-se-schimba-legea-2511539
2511539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.