Cum l-a convins Victor Ponta pe fiul lui că nu trebuie amânată şcoala

Postat la 17 septembrie 2012 74 afişări

Prezent la Târgu-Jiu la deschiderea anului şcolar, premierul Victor Ponta le-a povestit cadrelor didactice prezente cum a reuşit să-l convingă pe fiul lui, elev în clasa a IV-a, că trebuie să meargă la şcoală şi nu să ceară prelungirea vacanţei cu încă o săptămână.

"M-a întrebat dacă nu pot să mai amân şcoala încă o săptămână sau două. Şi i-am spus că dacă îşi doreşte cu adevărat sigur, putem s-o amânăm de tot, sau să nu mai meargă deloc la şcoală. Dar l-am întrebat: ce o să faci? Păi, nu ştiu. Dar dacă te duci la şcoală, crezi că te ajută? Da, ştiu, ai dreptate, trebuie să merg la şcoală. Nu trebuie neapărat să mergi la şcoală. Te întreb: dacă vrei într-adevăr să faci ceva în viaţă, gândeşte-te dacă poţi să o faci fără să mergi la şcoală", a povestit Ponta dialogul cu copilul său.

"Cred că este obligaţia noastră, a celor care am trecut printr-un sistem de învăţământ, să le explicăm celor mai mici că nu este o obligaţie, că nu îi aducem cu forţa la şcoală şi că este locul în care au prieteni, este locul în care găsesc şi întâlnesc profesori extraordinari şi este locul în care îşi descoperă cu adevărat o şansă adevărată pentru viitor", a conchis Ponta.

Premierul a adăugat însă că pentru aceasta este nevoie, în primul rând, de întărirea siguranţei şi combaterea violenţei în şcoli, amintind că de anul acesta, fiecare din cele 15.000 de unităţi şcolare din România va fie în grija unui poliţist specializat, care va răspunde de protecţia copiilor.

Referitor la clasa zero, introdusă prin reforma Funeriu în acest an şcolar, Ponta a sugerat că ea ar putea fi desfiinţată de la anul: "Cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care când vin la şcoală în clasa întâi să fie cât mai bine pregătiţi".

În privinţa motivării salariale a profesorilor, Victor Ponta a adăugat că "pentru munca extraordinară pe care o desfăşoară un profesor, un educator, o educatoare, recompensele, nu doar cele materiale, dar în primul şi în primul rând recunoştinţa şi respectul pe care statul şi Guvernul trebuie să le arate nu sunt niciodată suficiente", mărginindu-se ulterior să mulţumească profesorilor din România că "în condiţii grele, cu salarii mici, reuşesc totuşi să vină să-şi facă datoria faţă de elevi".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-l-a-convins-victor-ponta-pe-fiul-lui-ca-nu-trebuie-amanata-scoala-10084204
10084204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.