Cum arată şi cât costă prima maşiniă electrică românească PRODUSĂ LA BAIA MARE - FOTO

Postat la 02 august 2018 5237 afişări

Primul - şi totodată - cel mai ieftin automobil electric produs în România va costa de la 13.700 de euro şi va fi destinat traficului urban. Un grup de intreprinzători din Baia Mare au luat exemplul lui Elon Musk şi vor produce 4.000 de bucăţi pe an

Un grup de întreprinzători din Maramureş a lansat proiectul celei mai ieftine maşini electrice Made in România, automobilele GTG urmând să fie asamblate la Baia Mare şi vândute la un preţ care porneşte de la 13.700 de euro. Noile automobile asigură o autonomie de o zi în traficul din oraş.

”Cred că automobilele electrice pot deveni foarte accesibile tuturor. Credem că putem găsi soluţia ca fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, să devină posesorul unui automobil electric care să-i rezolve problema imediată de deplasare de la punctul A la punctul B într-un oraş,” a declarat pentru Mediafax Gheorghe Mureşan, managerul firmei producătoare.

”Iniţial, am fost un mare producător de confecţii textile, dar din cauza crizei, piaţa s-a redus dramatic. Umblând prin ţări din Asia, am văzut cum au rezolvat alţii problema transportului electric şi aşa ne-a venit ideea de a produce şi în România maşini electrice. Îi admir ingeniozitatea şi puterea de muncă a lui Elon Musk şi de acolo ni se trage ideea, de la neliniştea permanentă specifică oamenilor de succes. Am încercat cu resurse minime, în condiţiile pieţei din România, să încropim o idee de afaceri în acest domeniu.”

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.