LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Cum a făcut George Soros un miliard de dolari în trei luni?

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 februarie 2013 190 afişări

Pariind pe depecierea yenului, relatează Wall Street Journal. Moneda japoneză a pierdut între noiembrie 2012 şi începutul lunii februarie în jur de 20% în raport cu dolarul.

Soros Fund Management deţine în jur de 10% active japoneze; alte companii financiare care au câştigat pariind pe deprecierea yenului sunt Greenlight Capital, Third Point LLC şi Hayman Capital Management LP. Imvestitorii au folosit varii soluţii, de la derivative complicate la opţiuni din cele mai simple.

Soros a devenit un star al investiţiilor financiare în anii 90, când a câştigat sume enorme pariind împotriva lirei strline; de atunci a rămas cunoscut drept omul care a îngenuncheat Banca Angliei. S-a născut la august 1930 la Budapesta şi a emigrat în Anglia în 1947. A fost studentul filozofului Karl Popper, dar şi-a descoperit o vocaţie de finanţist.

În topul celor mai bogaţi realizat de revista Forbes Soros apare pe locul 22, cu o avere de circa 20 de miliarde de dolari. În august 2012 fondul său de investiţii a anunţat că deţine o participaţie minoritară la clubul de fotbal Manchester United.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
George Soros,
dolari,
bani,
afaceri
/actualitate/cum-a-facut-george-soros-un-miliard-de-dolari-in-trei-luni-10561980
10561980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.