Cu buzunarele goale, pensionarii greci se mută într-una din cele mai sărace ţări ale Europei

Postat la 18 noiembrie 2018 593 afişări

Este şi cazul lui George, care după ce i-a murit soţia cu cinci ani în urmă şi-a închiriat apartamentul din Thessaloniki, al doilea oraş ca mărime al ţării, şi-a făcut bagajele şi s-a mutat în Sofia, capitala Bulgariei, unde, spune acesta, pensia de 800 de euro îi permite să „trăiască ca un rege“.

Cu buzunarele goale, pensionarii greci se mută într-una din cele mai sărace ţări ale Europei

„Bineînţeles că există dificultăţi de adaptare şi legate de prieteni“, spune George, care a refuzat să-şi dea numele întreg de teamă să nu fie urmărit de Fiscul grecesc. „Dar, cu banii pe care-i am, mă pot întoarce în Grecia des şi am şi ocazia de a călători.“

Grecia, care se numără printre destinaţiile pensionarilor din alte ţări europene, îşi vede propriii cetăţeni plecând să-şi trăiască anii bătrâneţii în Bulgaria după ce şi-au văzut pensiile reduse de cel puţin 20 de ori în timpul crizei datoriilor.

Este posibil ca aceştia să se bucure că au luat o astfel de decizie în condiţiile în care pensionarii se regăsesc din nou în centrul unui nou potenţial conflict cu creditorii. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mutare,
grecia,
pensionari,
saracie,
bulgaria,
apartament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.