LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Cristina Neagu: „Este o şansă unică. Să dăm ce avem mai bun şi să mergem la Tokyo”

Autor: Rafael Hekman Postat la 23 februarie 2021 63 afişări

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României, desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii, a acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal un interviu în care a subliniat şansa unică a naţionalei feminine de handbal de a se califica la Olimpiada de la Tokyo.

Cristina Neagu: „Este o şansă unică. Să dăm ce avem mai bun şi să mergem la Tokyo”

Turneul preolimpic de calificare la Tokyo 2020 va avea loc în 19-21 martie în Muntenegru, iar liderul naţionalei feminine de handbal a subliniat, încă o dată, importanţa prezenţei „tricolorelor” la cea mai tare competiţie din sportul mondial.

România se va duela pentru biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu Norvegia, Muntenegru şi Thailanda.

Pregătirile se vor relua de joi, când jucătoarele convocate vor efectua un stagiu de 4 zile, însă fără principalul Adi Vasile şi jucătoarele Denisa Dedu, Gabi Perianu şi Bianca Bazaliu, toţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Căpitanul „tricolorelor”, Cristina Neagu, spune în interviul publicat de frh.ro că dorinţa de a ajunge la Tokyo este atât de mare, încât fetele vor depăşi orice obstacol.

„Este o şansă unică şi fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poţi gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această şansă să nu mai vină niciodată în viaţă, aşa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru şi să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO”, a spus Cristina Neagu.

Interul stânga al primei noastre reprezentative crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce priveşte jocul adversarelor noastre de la turneul din 19-21 martie.

„Ştim cum joacă Norvegia şi Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează şi schimbă puţine lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla... Noi încercăm să obţinem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Calificarea la Tokyo ar şterge tot ce am îndurat în ultimul an şi jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!”, a mai adăugat Neagu.

La începutul lunii februarie, fetele s-au reunit pentru prima dată sub conducerea noului selecţioner Adi Vasile, iar de atunci sportivele au avut „teme” pentru acasă, să studieze adversarii.

„Schimbarea de atitudine şi o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înţeleagă faptul că aşa cum te pregăteşti la club, aşa vii la naţională. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la două ediţii, ştiu ce înseamnă să fii acolo”, a conchis Cristina Neagu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cristina neagu,
handbal,
tokyo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.