Cristian Valcu, pompierul care a scos bebelusii din incendiu: "Cand intri in foc nu te gandesti la bani"

Postat la 20 august 2010 85 afişări

Este bugetar, are un salariu de 1.500 de lei si spune doar ca face meseria din pasiune. "Nu are rost sa vorbim de salariu. Cine constientizeaza ca asta este meseria, bine. Cine nu - asta e", declara pompierul care i-a salvat pe primii trei bebelusi din maternitatea Giulesti.

"E mai grea o manusa cu apa la o interventie decat un bebelus care a fost scos de la terapie intensiva", spune Valcu. Inainte de a intra in flacari, pompierul si-a scos echipamentul de protectie. "Am incalcat regula pentru ca nu simteam, practic, am crezut ca-mi ating manusile. Trebuia sa-i simtim, erau foarte mici. Asa au facut si ceilalti colegi."

Din tara n-ar pleca niciodata. "Din patriotism", explica. "De ce sa plecam ? Functionam dupa acelasi reguli europene, avem si noi costume de protectie performante, avem si noi masini performante. Chiar daca unele au un grad de uzura mai ridicat, le reparam, trebuie sa ajungem cu ele la interventie in stare de functionare".

Cititi mai mult pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cristian-valcu-pompierul-care-a-scos-bebelusii-din-incendiu-cand-intri-in-foc-nu-te-gandesti-la-bani-6974568
6974568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.