LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Controale în şcolile din Capitală: Elevii pot fi puşi de profesori să arate ce au în genţi sau buzunare, dacă sunt suspiciuni

Postat la 13 septembrie 2013 15 afişări

Şcolile vor avea un registru al incidentelor, iar dacă sunt suspiciuni întemeiate, elevii pot fi puşi de profesori din şcoli să arate ce au în genţi şi în buzunare, dar cadrele didactice nu îi pot percheziţiona, a declarat, vineri, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru.

Controale în şcolile din Capitală: Elevii pot fi puşi de profesori să arate ce au în genţi sau buzunare, dacă sunt suspiciuni

 Inspectorul şcolar general Constantin Trăistaru a spus că, în urma dialogului avut cu reprezentanţii Poliţiei, a primit un îndrumar, comunicând conducerilor şcolilor că fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a parcurge acel document şi de a insera în Regulamentul de ordine internă unele prevederi.

"Scopul a fost de a se asigura un cadru legal", a precizat Trăistaru.

El a adăugat că a primit Îndrumarul de la "comisarul şef Obadă" şi l-a postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru informarea unităţilor de învăţământ.

"Îndrumarul pentru întocmirea Regulamentului de ordine interioară" prevede că Regulamentul şcolar va include un capitol special dedicat siguranţei şcolare şi climatului şcolar optim şi că şcoala va păstra un registru al incidentelor în care se specifică încălcările regulilor de către elevi şi măsurile care au fost luate de şcoală în cadrul Protocolului de Acţiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/controale-in-scolile-din-capitala-elevii-pot-fi-pusi-de-profesori-sa-arate-ce-au-in-genti-sau-buzunare-daca-sunt-suspiciuni-11327122
11327122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.