Compania din România care oferă salarii de mii de dolari şi care este bombardată zilnic cu CV-uri

Postat la 02 noiembrie 2016 21926 afişări

Compania din România care oferă salarii de mii de dolari şi care este bombardată zilnic cu CV-uri

SFATURILE LUI TRYBA

Andy Tryba a lucrat la Intel timp de 14 ani, a fost consilier la Casa Albă pentru viitorul pieţei muncii şi pentru managementul talentului în sectorul IT&C; a ocupat poziţia de CEO în cadrul mai multor start-up-uri. Unul dintre acestea este ExtendMD - un serviciu medical prin care pacienţii cu boli cronice pot comunica de oriunde direct cu echipa de doctori; firma a fost vândută în august 2013 unei companii dedicate dezvoltării tehnologice a sistemului medical. Un alt startup este FuelMe, serviciu de livrare de carburanţi la cerere pentru consumatori individuali, despre care spune că se află „în proces de vânzare către o companie mare din domeniul petrolului şi gazelor care sper să se finalizeze în următoarele săptămâni“.

Cea mai recentă aventură este Ride Austin, un serviciu local, nonprofit, de ride sharing. Uber şi Lyft au renunţat la activitatea din oraşul Austin, Texas, doarece compania nu a vrut ca autorităţile să ia amprentele şoferilor lor pentru verificările de rutină. „Am intervenit noi, am pus la cap software‑ul în câteva săptămâni şi am pornit afacerea. Suntem non-profit, pentru că în jur de 10.000 de oameni (care lucraseră la Uber şi Lyft) rămăseseră fără slujbe şi am vrut să-i punem la treabă. Banii merg către diferite organizaţii de caritate.“

Americanul spune că nu cunoaşte foarte bine ecosistemul start-up-urilor de la noi şi nu ar fi neapărat interesat să investească în afacerile antreprenorilor de pe piaţa locală; completează că cel mai bun lucru pe care-l poate face este să ofere sfaturi. „Nu pot prezice dacă o companie va avea succes sau nu. Dacă m-ai fi întrebat ce cred despre şansele Uber de a fi un succes, probabil aş fi spus că nu. În plus, nu pot să-i spun unui antreprenor dacă copilul lui este urât sau nu. Tot ce pot să fac este să-i dau sfaturi şi exemple care m-au ajutat pe mine, şi care l-ar putea ajuta si pe el.“

Tryba le recomandă antreprenorilor să nu le fie frică de eşec. „Am avut multe eşecuri, sunt un fan al eşecurilor. Tot timpul am crezut că e mai bine să rişti decât să joci la sigur“, spune el, subliniind că este important pentru tinerii antreprenori să lanseze produsul sau ideea mai devreme decât mai târziu. „Dacă nu-ţi urăşti MVP-ul (minimum viable product), ai lansat produsul prea târziu“, adaugă el, citându-l pe Guy Kawasaki, autorul cărţii „The Art of the Start“, pe care o recomandă tuturor antreprenorilor.

Un alt sfat pe care îl are pentru tinerii afacerişti este să nu caute prea devreme finanţare. „Nu ai nevoie de foarte mulţi bani să porneşti afacerea. Fii ingenios, econom, este importat să testezi conceptul, apoi mergi să ceri bani. Dacă te duci prea devreme, s-ar putea să nu strângi bani şi chiar dacă-i strângi, vei pierde prea mult din compania ta.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.