LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Comisie PE: Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile pentru aderarea la Schengen

Postat la 03 mai 2011 7 afişări

Comisia pentru Libertati Civile a Parlamentului European a stabilit ca Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile necesare aderarii la Schengen, un vot in plen pe aceasta tema fiind programat in iunie, iar decizia finala va apartine Consiliului European, informeaza un comunicat oficial.

Pe baza rapoartelor de evaluare, membrii Comisiei PE au stabilit ca Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile necesare pentru aderarea la Schengen, recomandand ca Parlamentul European sa fie informat in continuare in legatura cu masurile suplimentare care trebuie luate in sectorul frontierei dintre Bulgaria, Turcia si Grecia. Membrii Comisiei au considerat ca, desi exista unele probleme care vor trebui reevaluate si care vor fi in centrul atentiei in continuare, acestea nu reprezinta obstacole in calea admiterii Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen. "Sunt pregatite aceste doua tari pentru aderarea la Schengen? Raspunsul meu clar este da. Iar acest lucru este clar din rapoartele de evaluare si in urma vizitelor pe care le-am efectuat. La unele capitole, cele doua tari sunt chiar mai bine pregatite decat alte state care deja sunt membre Schengen", a declarat raportorul Comisiei pentru Libertati Civile, Carlos Coelho.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
comisie,
PE,
Romania,
Bulgaria,
aderare,
Schengen
/actualitate/comisie-pe-romania-si-bulgaria-indeplinesc-conditiile-pentru-aderarea-la-schengen-8218165
8218165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.