Colecţia de artă privată a lui André Malraux, vândută la licitaţie pentru peste 400.000 de euro

Postat la 21 iunie 2019 38 afişări

Obiecte personale şi lucrări de artă care i-au aparţinut scriitorului francez André Malraux au fost vândute pentru o sumă totală de 437.672 de euro la o licitaţie organizată de casa Artcurial la Paris, potrivit francetvinfo.fr.

Colecţia de artă privată a lui André Malraux, vândută la licitaţie pentru peste 400.000 de euro

Preţul total al obiectelor vândute la licitaţie a fost de patru ori mai mare decât estimările specialiştilor.

André Malraux, scriitor şi ministru al Culturii în timpul generalului Charles de Gaulle, din 1959 până în 1969, a colecţionat pe parcursul vieţii numeroase opere de artă.

Cele mai disputate loturi au fost două creaţii ale artistului Georges Braque, "Oiseaux dans le feuillage", o litografie din 1961, vândută pentru 54.600 de euro, şi tabloul din 1963 "Ciel et oiseau", adjudecat pentru 46.800 de euro.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
licitatie,
arta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.