Coalitia din Libia incepe sa-i inarmeze pe rebeli

Autor: Mihai Mitrica Postat la 08 mai 2011 13 afişări

O incetare a focului in Libia ar putea fi obtinuta "in cateva saptamani", a anuntat ministrul italian de externe, Franco Frattini, la finalul unei reuniuni a Grupului de Contact privind Libia, desfasurata la Roma.

In opinia lui Frattini, actiunea coalitiei internationale in perioada urmatoare trebuie sa fie o combinatie de factori, cu o actiune politica care sa arate unitatea internationala in favoarea unui proces politic fara Muammar Gaddafi si consolidarea sanctiunilor economice.

Liderii rebelilor libieni au declarat sambata ca Italia a acceptat sa le furnizeze "foarte curand" armament in lupta contra lui Gaddafi. Daca informatia se confirma, scrie AFP, ar fi pentru prima data cand o tara europeana furnizeaza arme unor forte rebele in lupta cu guvernul libian, de la declansarea revoltelor, la jumatatea lui februarie.

Oficiali ai Ministerului de Externe de la Roma au anuntat ca Italia a acceptat sa trimita catre rebeli "materiale de autoaparare" ca urmare a acordurilor incheiate luna trecuta la Doha in cadrul rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU, care autorizeaza folosirea oricaror mijloace pentru apararea civililor din Libia. Inarmarea rebelilor in cadrul rezolutiei 1973 este sustinuta si de secretarul american de stat Hillary Clinton si de premierul britanic David Cameron.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coalitia-din-libia-incepe-sa-i-inarmeze-pe-rebeli-8244584
8244584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.