LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Claudiu Nasui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 octombrie 2020 67 afişări

Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Calculul a fost făcut de deputatul USR, Claudiu Nasui, şi vizează doar patru luni. În paralel, se aşteaptă o decizie a Curţii Constituţionale privind impozitarea pensiilor speciale.

Claudiu Nasui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

Deputatul Claudu Nasui vorbeşte despre o „mare risipă de bani” apărută în condiţiile în care „clasa politică îşi acordă noi privilegii”, iar Curtea Constituţională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a scris, pe Facebook, Claudiu Nasui.

Deputatul USR a calculat şi a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.

„Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, a precizat Nasui.

Legea privind pensiile speciale a fost contestată la Curtea Constituţională a României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
pensii,
năsui

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.