Clasa a XII-a de tineri manageri

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 iunie 2017 267 afişări

Ziua de 15 iunie e de obicei motiv de sărbătoare pentru copii, deoarece urmează lunile de vacanţă. În acelaşi spirit, Business Magazin a organizat o altfel de festivitate de premiere – una a managerilor tineri care au avut o evoluţie spectaculoasă.

Andreea Uceanu, general manager al Floria, a primit cel de-al treilea premiu al serii. ”Acest premiu înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că ne-am atins scopul“, a spus ea. Cât despre trecerea din zona de angajat în multinaţională la cea de antreprenoriat, Andreea Uceanu a dat ca motiv dorinţa de a încerca ceva nou. ”Dorinţa de a risca puţin, de a încerca să-mi urmez o pasiune; au fost momente grele, dar am văzut partea pozitivă a lucrurilor şi le-am depăşit. Întotdeauna există suişuri şi coborâşuri“, a încheiat ea.

A urcat apoi pe scenă Adrian Simionescu, director general al Estée Lauder România, care a ţinut să mulţumească echipei pe care o conduce. ”Între sport şi o multinaţională, pentru un angajat, este spiritul de competiţie care întotdeauna te va împinge să-ţi depăşeşti limitele“, a spus tânărul manager, care a mai punctat faptul că atât în sport cât şi în business există mulţi competitori, iar asta înseamnă că e necesară o atenţie permanentă.

”În ultimul an, majoritatea prietenelor mele au născut - există o relevanţă a acestui subiect, pentru că nici acum nu am scăpat de ele, au ieşit cu copiii în parc şi au venit să mă salute“, a povestit Luciana Giurea, leasing manager, AFI Europe România, atunci când a urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiul. ”Am aflat odată cu evenimentele astea din viaţa lor că este nevoie de un sat întreg ca să creşti un copil. Parafrazând, cred cu tărie că e nevoie de o întreagă companie pentru a creşte un manager.“ Ea le-a mulţumit astfel colegilor pentru a avea ocazia, în fiecare zi, să meargă la mall: ”Şi dacă asta nu vi se pare spectaculos pentru o blondă din Ploieşti, le mulţumesc pentru că îmi dau ocazia ca în fiecare zi să îmi trăiesc visul şi să iubesc, din tot sufletul, slujba pe care o am. Şi mulţumesc şi Business Magazin, pentru că mi-aţi dat ocazia ca la sfârşit de an şcolar, pe 15 iunie, să pot să o mai chem o dată pe mama la o premiere.“

Al şaselea premiu a fost acordat lui Mihai Purcărea, director general şi preşedinte al BRD Asset Management. ”Atunci când am început cariera citeam catalogul în fiecare an şi mă uitam la poveştile de succes care sunt aici“, a spus el după ridicarea premiului. ”Este un lucru extraordinar pe care îl faceţi, pentru că este şi o activitate de mentorat. Inspiraţi tinerii care acum încep un business, este un lucru pe care cred că toţi ar trebui să îl facem.“

Un alt tânăr manager premiat a fost Daciana Siderache, manager general la Calipso, care a menţionat că în afaceri este nevoie de mult efort, dedicaţie şi multă dorinţă de reuşită. ”În momentul în care ai un business românesc, în momentul în care investeşti banii băncilor şi eşti expus atât fiscalităţii precare, cât şi furnizorilor şi clienţilor puternici, trebuie să înveţi să te descurci“, a spus ea.

Mircea Vlah, CEO al Dumagas Transport, a vorbit despre industria din care provine, descriind-o ca fiind una ”în clocot şi una în continuă creştere“. El a avut şi o recomandare pentru tinerii manageri: să încerce să facă o schimbare şi să meargă să vadă cum e într-o firmă antreprenorială, să dea un pic din toată ştiinţa care există acum în multinaţionale către antreprenorii români şi către firmele româneşti. ”E o şansă unică să devii CEO, am luat-o fără să mă gândesc“, a povestit el. ”Cea mai mare provocare a fost trecerea crizei, mi s-a dat şansa să iau împreună cu echipa mea toate deciziile şi să duc planul de business la îndeplinire; a fost o experienţă extraordinară.“

Un alt premiu a fost acordat Alinei Predescu, şef Departament Cutii Viteze, Uzina Mecanică şi Şasiuri, Dacia, Automobile Dacia, care şi-a început discursul simplu: ”Eu fac cutii de viteze şi sunt foarte mândră de asta“. A descris experienţa sa atunci când a devenit prima femeie şef de atelier de la Uzina Mecanică Dacia, amintind că un superior i-a spus: ”Dacă vrei să reuşeşti, trebuie să munceşti de două ori mai mult decât un bărbat“.

Cel de-al zecelea premiu al serii a fost acordat de Rareş Măcinică, CEO al firmei de logistică Lagermax. Ca fost câştigător al unui premiu, el a menţionat că păstrează diploma pe birou, iar toţi cei care intră se uită la admirativ - ”Vă mulţumesc pentru asta“, a spus el zâmbind, înainte de a-l chema pe scenă pe Tal Lahav, CEO al New Kopel Group.

”Nu există limite în ceea ce priveşte imaginaţia, inovarea sau abilităţile de management în cazul tinerilor manageri. Sunt onorat să mă aflu aici pentru că mă uit în jurul meu şi văd atât de mulţi oameni tineri de excepţie, despre care sunt convins că vor ajuta să aducem această ţară într-un loc mai bun, acolo unde ar trebui de fapt să fie“, a transmis Tal Lahav.

Înainte de încheierea galei, am prezentat un alt tânăr de succes: Flavian Dobre, cel care a pregătit candy bar-ul la care invitaţii au poftit până spre final. ”Nu dorm noaptea din cauza cofetăriei“, a glumit el. ”Ne străduim să găsim concepte noi de prăjituri, de deserturi, de baruri pentru a duce cofetăria la un alt nivel în România.“

După premiere, la cocktail, invitaţii au putut schimba păreri, impresii şi mai ales cărţi de vizită. Mulţumim tuturor participanţilor şi aşteptăm propunerile dumneavoastră pentru 2018. Ne vedem la anul!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.