Cine este prima româncă numită la conducerea afacerilor din România ale gigantului mondial din domeniul farma Sanofi

Postat la 24 aprilie 2024 178 afişări

Cine este prima româncă numită la conducerea afacerilor din România ale gigantului mondial din domeniul farma Sanofi

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 095. Iulia Ionescu, Country Lead, Sanofi România şi Moldova

Iulia Ionescu este de profesie medic şi are o experienţă de peste două decenii în industria farmaceutică. Executiva a absolvit, totodată, un program MBA în cadrul Open University School din Marea Britanie şi, de-a lungul timpului, a acumulat experienţă lucrând în arii terapeutice diverse, precum: cardiovascular, tromboză, neurologie, reumatologie, oncologie, diabet şi asistenţă primară.

Ea a ocupat diverse funcţii în departamentele de marketing şi vânzări în cadrul Sanofi Romania, începând cu anul 2005 asumându-şi şi o serie de poziţii de conducere în companie, pentru ca în 2020 să devină prima româncă numită la cârma operaţiunilor locale ale businessului. În paralel cu rolul de country lead pentru România şi Republica Moldova, Iulia Ionescu este totodată director general al Diviziei General Medicines Sanofi România şi Moldova şi vicepreşedinte în Boardul ARPIM (Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente).

Executiva crede cu tărie în învăţarea continua şi în educaţie, despre care consideră că sunt două valori care stau la baza oricărui progres al omenirii şi al indivizilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.