Cîmpeanu: Colegiile naţionale vor fi eliminate din lista şcolilor înscrise în programul Masă caldă

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 august 2022 129 afişări

Colegiile naţionale vor fi eliminate din lista şcolilor înscrise în programul Masă caldă, spune ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu: Colegiile naţionale vor fi eliminate din lista şcolilor înscrise în programul Masă caldă

Sorin Cîmpeanu a vorbit, joi, într-o conferinţă de presă, despre finalizarea şcolilor care vor putea beneficia de programul „Masă caldă”.

„Este vorba de 300 de şcoli, este vorba de decizia de a iniţia o nouă ordonanţă de urgenţă prin care să putem creşte numărul acestora. Important este ca selecţia acestor şcoli să se facă în aşa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această masă în şcoală”, a spus ministrul, potrivit căruia numărul şcolilor incluse în program a fost dublat de la 150 la 300 de şcoli.

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit despre o creştere semnificativă a alocaţiei zilnice pentru hrană la 15 lei pe zi: „Aş vrea să vă spun că alocaţia valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluţiei preţurilor din ultima perioadă”.

De asemenea, pe lista şcolilor care beneficiază de program nu se vor mai regăsi, aşa cum a fost în cei 6 ani de când există, colegiile naţionale din centrul unui municipiu, Bucureşti sau alt municipiu reşedinţă, „pentru că în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele şcoli, nevoia de sprijin este mult mai mare în mediul rural sau chiar şi în urban, dar pentru o altă categorie de şcoli”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
legi,
educaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.