LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Cel mai mare operator telecom din lume va distribui iPhone din ianuarie, după 6 ani de negocieri

Postat la 23 decembrie 2013 56 afişări

Apple a ajuns la un acord cu China Mobile după şase ani de negocieri, cel mai mare operator telecom din lume după numărul de clienţi urmând să distribuie, din luna ianuarie, modelele iPhone în reţeaua proprie de magazine.

Cel mai mare operator telecom din lume va distribui iPhone din ianuarie, după 6 ani de negocieri

 Acordul multianual reprezintă o nouă şansă pentru ambele companii, care se confruntă cu scăderea cotei de piaţă pe cea mai mare piaţă telecom din lume, de 1,2 miliarde de clienţi, transmite Bloomberg.

China Mobile va comercializa începând din 17 ianuarie modelele iPhone 5s şi 5c, potrivit unui comunicat transmis duminică seară de cele două companii, care nu au comentat condiţiile financiare ale acordului. Variantele iPhone pentru China Mobile vor fi disponibile de asemenea prin reţeaua de magazine a Apple din China.

Apple are acum acorduri de distribuţie cu toţi operatorii din China, unde Samsung Electronics este lider de piaţă, iar majoritatea smartphone-urilor comercializate rulează sistemul de operare Google Android. Al doilea operator din ţară, China Unicom, are un acord de distribuţie cu Apple începând din 2009, iar China Telecom, al treilea jucător de pe piaţă, comercializează iPhone-uri din luna martie a anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-operator-telecom-din-lume-va-distribui-iphone-din-ianuarie-dupa-6-ani-de-negocieri-11811541
11811541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.