Ce face Agricultura cu 3,9 miliarde de euro: 1,2 miliarde de euro pentru cereale, 310 milioane de euro pentru crescătorii de animale şi restul cofinanţare pentru proiecte UE

Autor: Gabriel Razi Postat la 23 ianuarie 2013 68 afişări

Ministerul Agriculturii va avea la dispoziţie în acest an fonduri de 17,2 miliarde de lei, în creştere cu 3,5% faţă de anul 2012, avansul venind pe fondul majorării sub venţiilor pentru terenurile agricole, dar şi ca efect al unor costuri de funcţionare aproape duble.

Ministerul Agriculturii va avea la dispoziţie în acest an fonduri de 17,2 miliarde de lei, în creştere cu 3,5% faţă de anul 2012, avansul venind pe fondul majorării sub­venţiilor pentru terenurile agricole, dar şi ca efect al unor costuri de funcţionare aproape duble. Aproape 90% din fondurile din bugetul de la Agricultură vor fi acoperite în acest an de bani europeni veniţi pe linia subvenţiilor directe pentru terenurile arabile, ajutoarele de stat pentru zootehnie, dar şi banii disponibili pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii din agricultură. Astfel, 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) vor susţine producţia de cereale, plante tehnice sau oleaginoase prin subvenţiile plătite direct fermierilor pentru fiecare hectar de teren lucrat. Statul va susţine şi producţia din zootehnie prin intermediul unui program de ajutoare de stat care va pompa în acest an în conturile cres­cătorilor aproximativ 1,3 mi­liarde de lei (310 milioane de euro). Alte 5,8 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro) sunt acoperite de fondurile alocate pentru avansurile ce urmează a fi plătite pentru proiec­tele pe fonduri europene, iar fonduri supli­mentare de 2,2 miliarde lei (520 de milioane de euro) ar urma să fie alocate pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri de la Bruxelles.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-face-agricultura-cu-3-9-miliarde-de-euro-1-2-miliarde-de-euro-pentru-cereale-310-milioane-de-euro-pentru-crescatorii-de-animale-si-restul-cofinantare-pentru-proiecte-ue-10517582
10517582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.