BNR nu va lua masuri similare celor din Ungaria in privinta creditelor in franci elvetieni

Postat la 08 august 2011 12 afişări

BNR nu intentioneaza sa ia masuri precum cele adoptate de Ungaria in ceea ce priveste creditele in franci elvetieni, iar inlesnirile la plata trebuie abordate de la caz la caz, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Inainte de a va raspunde, va aduc in memorie faptul ca acolo (Ungaria - n.r.) s-a facut o usoara reesalonare. Plusul de plata s-a adunat intr-un cont la banca si de la caz la caz se va plati in 2-3 ani", a spus Isarescu, intrebat daca si in Romania sunt necesare masuri similare privind plata ratelor la imprumuturile in franci elvetieni. El a spus ca trebuie avuta in vedere o abordare individuala, in functie de optiunea fiecarui client, intrucat sunt persoane care dispun de resurse pentru a suporta un cost temporar mai inalt si nu vor sa amane datoriile. "Abordarile trebuie sa fie individuale si din cunostintele noastre ele deja exista. Este vorba de impingerea spre viitor a unei parti din aceasta povara suplimentara", a afirmat guvernatorul BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
francul elvetian,
maxime,
ungaria,
bnr,
masuri
/actualitate/bnr-nu-va-lua-masuri-similare-celor-din-ungaria-in-privinta-creditelor-in-franci-elvetieni-8585620
8585620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.