BCE ar putea opri accesul băncilor cipriote la fonduri de urgenţă, în lipsa unui acord cu UE

Postat la 21 martie 2013 12 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) va împrumuta băncilor din Cipru lichiditate de urgenţă doar până luni, urmând să ia în calcul accesul ulterior al instituţiilor de credit cipriote la fonduri doar dacă există un acord de asistenţă externă cu UE şi FMI.

"Consiliul guvernatorilor BCE a decis să menţină nivelul actual al mecanismului de lichiditate de urgenţă (Emergency Liquidity Assistance - ELA) până luni. Ulterior, accesul la ELA poate fi analizat dacă există un program UE/FMI, care să asigure solvabilitatea băncilor în cauză", se arată într-un comunicat al BCE.

Prelungirea accesului băncilor cipriote la lichiditate de urgenţă de la BCE a fost cerută de banca centrală din Cipru.

Băncile din Cipru sunt închise de la începutul săptămânii, iar autorităţile au anunţat că instituţiile de credit vor râmâne închise până marţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
UE,
fonduri de urgenţă,
bănci
/actualitate/bce-ar-putea-opri-accesul-bancilor-cipriote-la-fonduri-de-urgenta-in-lipsa-unui-acord-cu-ue-10681448
10681448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.