Băncile din Grecia au nevoie de capital suplimentar de 6,4 miliarde de euro

Postat la 07 martie 2014 46 afişări

Sectorul bancar din Grecia are nevoie de capital suplimentar de 6,38 miliarde euro, având în vedere nivelul ridicat al creditelor neperformante după 6 ani de recesiune, potrivit rezultatelor testelor de stres, publicate de banca centrală elenă.

Băncile din Grecia au nevoie de capital suplimentar de 6,4 miliarde de euro

 National Bank of Greece, cea mai mare bancă grecească, are nevoie de 2,18 miliarde euro, potrivit raportului Băncii Greciei.

Piraeus Bank, al doilea mare creditor din ţară, trebuie să atragă capital de 425 milioane euro.

Eurobank Ergasias, a treia bancă elenă, necesită o recapitalizare de 2,95 miliarde euro, iar Alpha Bank are nevoie de 262 milioane euro.

În total, cele mai mari patru bănci din Grecia ar trebui să atragă capital suplimentar de 5,82 miliarde euro.

Cele patru instituţii de credit sunt prezente şi pe piaţa românească. Eurobank Ergasias controlează Bancpost, în timp ce National Bank of Greece deţine Banca Românească. Piraeus şi Alpha sunt prezente prin subsidiare care preiau numele grupurilor din care fac parte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/bancile-din-grecia-au-nevoie-de-capital-suplimentar-de-6-4-miliarde-de-euro-12216540
12216540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.