BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Cum s-a modificat promovabilitatea după contestaţii

Postat la 07 septembrie 2011 15 afişări

Promovabilitatea la bacalaureat, sesiunea de toamnă, din Capitală, a crescut după soluţionarea contestaţiilor cu 1,51%, ajungând la 19,33%, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar, profesor Cristian Alexandrescu.

► Bihor: Promovabilitatea a crescut cu 0,63,ajungând la 22,94 la sută

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Dorel Luca, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după rezolvarea contestaţiilor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea s-a modificat de la 22,31 la sută la 22,94 la sută.

"Procentul de promovabilitate intră în marja de la nivel naţional. Eu m-aş fi aşteptat să fie mult mai mare, având în vedere că cei care au dat examenul în a doua sesiune aveau mai bine de o lună să se pregătească la doar una sau două materii. Subiectele nu au fost nici mai grele, nici mai uşoare", a spus Luca.

► Bistriţa: Promovabilitatea a crescut de la 17,41% la 18,3%

"În total, au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă 258 de elevi, cu 13 mai mulţi faţă de perioada dinainte de constestaţii. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2011 în judeţul Bistriţa-Năsăud în sesiunea de toamnă este astfel 18,3 la sută", se arată în comunicatul trimis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Un număr de 251 de candidaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au contestat notele obţinute la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cei mai mulţi solicitând recorectarea lucrărilor la Limba şi literatura română.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bacalaureat,
promovabilitatea,
contestaţii
/actualitate/bacalaureat-sesiunea-de-toamna-cum-s-a-modificat-promovabilitatea-dupa-contestatii-8710594
8710594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.