Atacul armat din SUA: numărul victimelor creşte

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 mai 2022 66 afişări

Un adolescent înarmat a ucis cel puţin 19 copii şi doi adulţi după ce a pătruns marţi într-o şcoală primară din Texas, acesta fiind cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o şcoală din SUA în ultimii aproape zece ani, scrie Reuters.

Atacul armat din SUA: numărul victimelor creşte

Suspectul în vârstă de 18 ani, care a fost ucis de poliţie, şi-a împuşcat, de asemenea, propria bunică, a fugit cu o maşină cu care a avut un accident şi a declanşat apoi un dezastru sângeros la şcoala primară Robb din oraşul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Motivul nu a fost imediat clar.

Ofiţerii de poliţie l-au văzut pe atacator, îmbrăcat în vestă antiglonţ, ieşind din vehiculul accidentat, având asupra sa o puşcă, şi l-au "angajat" pe suspect, care a reuşit totuşi să intre în şcoală şi să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranţă Publică din Texas (DPS).

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, preşedintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să ţină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte şi "de bun simţ" privind armele de foc.

Guvernatorul Greg Abbott a declarat că suspectul, identificat ca fiind Salvador Ramos, a fost ucis de poliţişti şi că doi ofiţeri au fost răniţi, dar nu grav.

Autorităţile au declarat că suspectul a acţionat singur.

După primele bilanţuri confuze privind numărul de morţi, biroul procurorului general al statului a stabilit, într-o declaraţie oficială, că numărul victimelor este de 18 copii şi doi adulţi, inclusiv atacatorul. Ulterior, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Texas a declarat pentru CNN că 19 elevi şi doi adulţi au fost ucişi, fără a-l lua în calcul pe atacator.

Carnagiul a avut loc la 10 zile după ce 10 persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant de culoare. Autorităţile au acuzat un tânăr de 18 ani care, potrivit acestora, a călătorit sute de kilometri până la Buffalo şi a deschis focul cu o puşcă de asalt într-un magazin alimentar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
atac armat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.