Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat la Budapesta împotriva măsurilor de austeritate

Postat la 02 octombrie 2011 17 afişări

Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Budapesta împotriva politicii de austeritate a Guvernului conservator condus de Viktor Orban, au afirmat surse sindicale.

Manifestaţia, care s-a derulat în faţa Parlamentului la apelul sindicatelor şi mai multor organizaţii neguvernamentale, a avut loc în cadrul unei mişcări de protest, demarată joi, faţă de măsurile de austeritate şi reforma dreptului muncii, preconizate de Guvernul Orban. Fostul premier socialist Ferenc Gyucsany, care a fost nevoit să demisioneze în 2009, a participat la manifestaţie alături de alţi lideri ai opoziţiei.

Guvernul a decis să reducă primele de plecare ale salariaţilor din mediul public şi să limiteze posibilităţile de pensionare anticipată, fără o consultare prealabilă cu sindicatele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budapesta,
proteste,
ungaria,
masuri,
austeritate
/actualitate/aproximativ-50-000-de-persoane-au-manifestat-la-budapesta-impotriva-masurilor-de-austeritate-8828349
8828349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.