Apple permite dezvoltatorilor să includă în aplicaţii tranzacţii cu monede virtuale

Postat la 03 iunie 2014 31 afişări

Compania americană Apple şi-a schimbat politica în privinţa monedelor virtuale pentru a permite includerea acestora în aplicaţii şi a deschis astfel calea apariţiei unor noi monede, precum bitcoin, pe iPhone-uri şi iPad-uri.

Apple permite dezvoltatorilor să includă în aplicaţii tranzacţii cu monede virtuale

 Apple nu a menţionat direct bitcoin, însă regulile pentru dezvoltatori permit acum anumite "monede virtuale aprobate". Aplicaţiile care folosesc monedele virtuale trebuie să respecte legislaţia, arată termenii Apple pentru dezvoltatori, transmite Bloomberg.

Bitcoin este cea mai populară monedă virtuală.

"Este un semn că ecosistemul se maturizează şi dobândeşte credibilitate. Cred însă în continuare că bitcoin este la început ca tehnologie, dar este acceptat din ce în ce mai mult", a declarat Bill Lee, investitor în BitGo, care asigură utilizatorilor posibilitatea de a efectua tranzacţii securizate cu bitcoin.

Antreprenorii cu interese legate de bitcoin se aşteaptă la o "explozie" a activităţii, în urma deciziei Apple, scrie Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/apple-permite-dezvoltatorilor-sa-includa-in-aplicatii-tranzactii-cu-monede-virtuale-12683526
12683526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.